غول دوست داشتنی
چند سالی است که در جریان برگزاری جشنواره جوان خوارزمی قرار دارم و هر سال سعی می کنم با تعدادی از برگزیدگان نیز صحبت کنم. این موضوع از آنجا برایم جذاب و جالب شده که وقتی از داخل به این جشنواره نگاه میکنم بسیار با آن غولی که از دانش آموزان برای خود ساختهاند متفاوت است. بگذارید از تاریخچهاش شروع کنم…
سازمان پژوهشهای علمیوصنعتی ایران در سال ۱۳۶۶ جشنواره بین المللی خوارزمی را پایهگذاری کرد، در سال ۱۳۶۸ بخش دانشآموزی و سپس در سال ۱۳۷۸ بخش جشنواره جوان خوارزمی به آن اضافه شد. جالب اینجاست که بدانید در بخش جشنواره جوان خوارزمی که امسال دوره چهاردهم خود را پشت سر گذاشت ۲۴ هزار و ۸۶۰ طرح حضور داشت، در حالی که در دوره اول این جشنواره تنها ۱۴ دانش آموز ثبت نام کرده بودند اما اشتباه نکنید، درست است تعداد دانشآموزان افزایش یافته اما وقتی که تعداد دانش آموزان مقطع دبیرستان در سال گذشته (حدود ۴ میلیون نفر) را بر تعداد دانش آموزان شرکت کننده تقسیم میکنیم چیزی حدود نیم درصد به دست می آید. آنطور که من متوجه شدم در این جشنواره باید خلاقیت داشت، حالا در هر زمینهای از برق و کامپیوتر و علوم زیستی گرفته تا هنر و معماری و…
وقتی با چند نفر از برگزیده ها صحبت میکردم متوجه شدم تعدادی از دانش آموزان به قدری به نخبه بودن خود مطمئن هستند که درس خواندن برای کنکور را رها کرده اند و فقط و فقط روی پروژههایشان برای خوارزمی کار میکنند. گاهی دیدهام دانشآموزی فقط با چهار داستان کوتاه (و به دلیل ارائه خوبش) جایزه ادبیات را میبرد و گاهی عجیبترین پروژههای پزشکی رتبه نمی آورد. وقتی با یکی از مشاوران جشنواره صحبت میکنم از شرکت نکردن تعداد زیادی از دانشآموزان کشور (5/99درصد) ناراحت بود و گلایه میکرد که چرا نخبههای زیادی که در سراسر کشور هستند خود را از این امکان رایگان محروم میکنند؟ امکانی که با استفاده از آن میتوان بدون کنکور وارد شد و…
محمدباقر کشاورز – سه و نیم، ویژه نامه نسل چهارم مغرب، شماره 33
Leave a پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.