یادداشتی از «نسیم بی مثل مشهور» – مشاور تحصیلی و دبیر زیست شناسی
بپذیرید که در تمام طول تاریخ، امتحان اضطراب آور بوده است!
اضطراب الزاماً بد نیست چرا که باعث تحرک و پویایی میشود اما اگر بیش از حد باشد زیان آور است.
اضطراب برای شرایط مبهم در آینده است و با ترس فرق دارد چرا که ترس در مقابل پدیده شناخته شده است اما در اضطراب نمیدانید چه اتفاقی قرار است رخ دهد.
بیشترِ داوطلبانِ جدی، از تابستان شروع میکنند و مورد توجه ویژهی مدرسه، والدین و اطرافیان قرار میگیرند یکی از پیامدهای مرکز توجه بودن اضطراب است.
متاسفانه گاهی افراد ناآگاه آنچنان اظهار نظر میکنند که باعث ایجاد استرس در داوطلب میشود این در حالی است که خودشان نمیدانند چه صدمهای ممکن است به داوطلب بزنند.
ضروری است که بدانید شما (جز از طریق گسست و رها کردن روابط) نمیتوانید از اظهار نظرهای دیگران که عوامل بیرونی هستند جلوگیری کنید اما میتوانید از خودتان محافظت کنید و اجازه ندهید که دیگران روی شما اثر منفی بگذارند.
دفترچه نگرانیها!
یک دفترچه یادداشت(کاغذی یا در نوت گوشی خود) تهیه کنید و نام آن را «دفترچه نگرانیها» بگذارید. اگر فردی به شما گفت: «امسال سؤالات بسیار سخت است!» و این سخن شما را نگران کرده، آن را در دفترچهی خود یادداشت کنید و در زمان مناسب در مورد جملههای یادداشت شده فکر کنید که آیا منطقی هستند یا خیر! در کنکور آسان یا سخت بودن سؤالات مهم نیست چون افراد با هم رقابت میکنند و شرایط برای همه یکسان است. اگر در مورد خاصی نگرانی شما برطرف نشد با افراد آگاه مشورت کنید.
ممکن است فکر کنید تهیه دفترچه کاری بیهوده است اما این دفترچه به شما کمک میکند تا متوجه شوید بسیاری از افکار شما تکراری هستند و هم چنین میتوانید افکار نگران کننده خود را شناسایی کرده و روشهای مقابله با آن را پیدا کنید.
پرهیز از ارزش گذاری بیش از حد برای کنکور!
بهتر است باور کنید کنکور یکی از مراحل نسبتا آسان در زندگی شما است! آزمونها و چالشهای بسیار بزرگتری پیش روی شما قرار دارد. بزرگنمایی بیمنطق کنکور یعنی فکر کنید اگر رتبه مورد نظر را کسب نکنید چه فاجعه وحشتناکی در زندگیتان رخ خواهد داد. فعلا به نتیجه کنکور که اضطراب آور است فکر نکنید و فقط به تلاش روزانه و بیوقفه خود با کیفیت بالاتر و کمیت افزونتر ادامه دهید. البته این سخن را هم با بیخیالی و بیتفاوتی در برابر «ضرورت تلاش آگاهانه و حرفهای» اشتباه نگیرید!
همیشه انگیزه خود را حفظ کنید!
ممکن است برخی افراد به شما بگویند که برای کاهش استرس خود با فراغ بال و عدم توجه به آینده درس بخوانید و حتی با بیخیالی سر جلسه آزمون بروید! اما دقت کنید داوطلبی عملکرد بهتری خواهد داشت که با انگیزهی کافی درس خوانده باشد و با هدفمندی و انگیزهی بالا سر جلسه کنکور حاضر شود.
به خدا توکل کنید!
توجه داشته باشید که اگر چه خداوند متعال حدود هفتاد مرتبه در قرآن کریم از واژه «توکل» و مشتقات آن یاد کرده اما بیش از چهارصد بار بر اهمیت «سعی و تلاش» تأکید کرده است. پس یادتان باشد با وجود این که توجه به معنویات و آگاهی از تأثیر کائنات برای انسان تکامل یافته ضروری است ولی این توجه و توکل هرگز جای کار و کوشش شما را نخواهد گرفت. یاد خداوند آرامش دهنده دلها است و او خود مصلحت شما را میداند و با سنت امداد خود بهتر از آنچه میپندارید به کسانی که برای اهداف ارزشمند خود میکوشند، کمک میکند.
[ در این مطلب برای کمک به بهبود عملکرد شما نکاتی را بیان کردیم. در قسمتهای بعد به روشهای ایجاد انگیزه و تقویت اعتماد به نفس برای شما عزیزان داوطلب خواهیم پرداخت.
Leave a پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.