دانشگاه شریف، دانشگاه صنعتی اصفهان و علم و صنعت بین ۱۰۰دانشگاه اول آسیا
در رتبه بندی جدید تایمز هایر اجوکیشن سه دانشگاه صنعتی شریف، صنعتی اصفهان و علم و صنعت بین ۱۰۰دانشگاه برتر آسیایی قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ موسسه «تایمز هایر اجوکیشن» رتبهبندی 2015 دانشگاههای آسیایی را منتشر کرد که در آن ۳دانشگاه ایرانی بین ۱۰۰دانشگاه برتر قاره آسیا قرار دارند.
در این رتبهبندی از کشورمان دانشگاه صنعتی شریف رتبه 43، دانشگاه صنعتی اصفهان رتبه 61 و دانشگاه علم و صنعت رتبه 69 را کسب کردهاند و در مجموع سه دانشگاه از ایران جزو 100 دانشگاه اول این ردهبندی هستند. این در حالی است که در آخرین رتبه بندی دانشگاه ها که مهر ماه از طرف پایگاه رتبه بندی تایمز اعلام شد سهم ایران باز هم در بین 100دانشگاه برتر آسیایی 3 دانشگاه بود با این تفاوت که این بار دانشگاه علم و صنعت جایگزین دانشگاه تهران شده است و دانشگاه صنعتی شریف رتبه ای پایین تر کسب کرده است.
در رتبه بندی قبلی دانشگاه های آسیایی، دانشگاه صنعتی شریف رتبه 37 را بعد از دانشگاه پکن و قبل از دانشگاه تایوان با 38.8 امتیاز، دانشگاه تهران نیز با امتیاز برابر 26.6 با کشور تایوان رتبه 83 را به دست آورده بودند و رتبه 85با 26.2 امتیاز به دانشگاه صنعتی اصفهان رسیده بود.اتفاق خوب رتبه بندی جدید، بالا رفتن رتبه دانشگاه صنعتی اصفهان از ۸۵به ۶۱ و اضافه شدن دانشگاه علم و صنعت به این رتبه بندی است.
براساس این رتبه بندی که ماه ژوئن امسال (2015) منتشر شد، سه دانشگاه اول آسیایی شامل دانشگاه توکیو، دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه هنگکنگ هستند. همچنین رتبههای یک تا 10 در این جدول به دانشگاههای ژاپن، سنگاپور، هنگکنگ، چین و کرهجنوبی اختصاص یافته است.
از سوی دیگر چین نیز اگرچه رتبههای یک تا سه را کسب نکرده اما از نظر تعداد دانشگاههای جزو 100 دانشگاه اول در این فهرست از ژاپن سبقت گرفته به طوری که 21 دانشگاه چینی جزو این 100 دانشگاه اول آسیایی هستند در حالی که سال گذشته 18 دانشگاه چینی در این فهرست جای گرفتند. اما ژاپن با وجودی که رتبه اول را برای دانشگاه توکیو کسب کرده تعداد دانشگاههای آن در فهرست 100 دانشگاه اول از 20 مورد در سال گذشته به 19 دانشگاه در سال جاری تقلیل یافته است.
در بین 100 دانشگاه برتر آسیایی در این فهرست علاوه بر کشورهای فوق اسامی دانشگاههایی از کشورهای ترکیه، تایوان، هند، عربستان، لبنان، تایلند و ماکائو نیز به چشم میخورد و این در حالی است که از کشورهایی چون پاکستان، مالزی و اندونزی نام هیچ دانشگاهی در فهرست 100 دانشگاه برتر آسیا وارد نشده است.
به گزارش سایت اینترنتی تایمز هایر اجوکیشن، معیارهای موردنظر برای انجام این رتبه بندی دانشگاهی مشابه همان معیارهایی است که برای رتبه بندی دانشگاههای جهان از سوی «تامسون رویترز» در نظر گرفته شدهاند.
Leave a پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.